KLEUREN

Een nieuwe kleur in je haar? 

Kimberly, Melissa & Femke staan klaar om te luisteren naar jouw wensen en om te zorgen dat je tevreden de salon verlaat. Wij gebruiken verschillende verftechnieken om een mooi resultaat te behalen.

 

Wat is een balayage?

Balayage is het Franse woord voor “vegen”. Eigenlijk zit de betekenis dus al in het woord zelf! Balayage is een haarverftechniek waarbij men met een kwast haarverf in het haar veegt, zodat er een subtiele overgang tussen twee haarkleuren ontstaat. De lichte haarverf verschijnt vooral aan de oppervlakte van je haar, waardoor de overgang er natuurlijk uitziet. Het grootste voordeel: balayage groeit geleidelijk uit, waardoor het niet echt als uitgroei gezien wordt.

Inmiddels is deze haarverftechniek niet meer weg te denken.

Wat is een foliage?

Een foliage is een combinatie tussen folies ( highlights/babylights ) en een balayage. Je kiest er dan toch voor om de bovenkant door te laten lopen met highlights en de punten helemaal op te lichten.

De overgang is dan ook natuurlijk alleen iets meer zichtbaar en kan het ook op een natuurlijke manier uitgroeien.

Wat zijn highlights ?

Highlights zijn steepjes verf in het haar, vanaf de aanzet die lichter zijn dan de eigen haarkleur. De lichtere plukjes geven een frisse, sunkissed look aan het kapsel.

Highlighting kan zo licht als jij of je klant ze wilt hebben, maar de algemene regel is om voor een tint te kiezen die twee of drie tinten lichter is dan de eigen haarkleur. Daarmee creëer je diepgang in het haar.

Wat zijn babylights?

Babylights lijken op highlights, omdat ze op dezelfde manier worden aangebracht. Babylights zijn subtieler en fijner, waardoor je geen duidelijk contrast ziet in het haar. Het geeft een natuurlijk ogende opgelichte look. Babylights worden vaak niet door het hele haar gezet, maar enkel rondom het gezicht en de kruin.

Wat is het verschil tussen highlights en balayage?

Er zijn verschillende factoren die highlights en balayage verschillend maken. Balayage betekent ‘veeg’ in het Frans. Dit verwijst naar de manier van aanbrengen. Bij een balayage breng je de haarverf aan met de losse hand, terwijl bij het zetten van highlights folies gebruikt worden. Daarnaast worden highlights vanaf de hoofdhuid aangebracht en begint een balayage vanaf ongeveer 5 cm van de haaraanzet.

Wat zijn lowlights?

Lowlights zijn, zoals de naam al doet vermoeden, het tegenovergestelde van highlights. Bij het zetten van lowlights wordt een donkere kleuring gebruikt. Lowlights zien er subtieler uit dan highlights, omdat ze onder de lichtere haren worden aangebracht. Soms worden de twee technieken samen gebruikt om verschillende tinten in het haar te maken.

Highlights of lowlights?

Weet je niet of je moet gaan voor highlights of lowlights? Bij het kiezen van een haarkleur is het altijd belangrijk om te kijken naar je huidskleur. De één staat beter met een koele ondertoon, en de ander met een warme. Highlights worden vaak gezet op donkerdere haarkleuren. Lowlights passen juist bij een lichte haarkleur, omdat je zo diepte in het haar.

Maar in2hair-styling gebruikt nog meer technieken aangezien wij up-to-date zijn met de laatste en nieuwste trends! Bij een advies gesprek merk je dan ook dat we graag foto’s laten zien om een beter beeld te krijgen van hoe het eruit gaat zien !

ELUMEN HAIR COLOR

Elumen is een uitstekend product met prachtige kleuren, zonder enig risico.

Goldwell Elumen is een haarkleuring, die het haar van binnenuit elumineert en zo de unieke kleurresultaten creëert. Het zorgt voor haarscherpe kleuren, een prachtige glans, uitzonderlijke houdbaarheid en je haar ziet er overtuigend gezond uit. Het is een ammoniakvrij product dat het haar ontziet, maar tegelijkertijd wel zorgt voor 76% meer kleurintensiteit. Dit komt omdat Elumen pigmenten diep in het haar worden getrokken en langdurig worden verankerd. Het vult poreuze gedeeltes binnenin het haar op en verbetert de haarstructuur.

Elumen is een innovatieve kleurtechnologie die geheel zonder oxidatie en zonder peroxide werkt. Elumen is houdbaar als verf en tegelijk zo mild als de traditionele kleuring, snel en eenvoudig. Elumen is 100% PPD-vrij

Heeft u een PPD allergie? Geen probleem!

PPD (kleur) allergie hoeft niet te betekenen dat u nooit meer uw haren kan kleuren. Dermatoloog Harma Stenveld van het Centrum van Huid en Arbeid:
“Zolang je maar de juiste maatregelen neemt en voor je eigen haar geen kleurproducten met PPD gebruikt wanneer je daar allergisch voor bent. Wij adviseren altijd Elumen Hair Color. Dat is de enige blijvende haarkleuring, die geheel PPD-vrij is. En absoluut veilig voor mensen met een PPD-allergie. Elumen is echt het enigste alternatief.”

Meer dan alleen een kleur: het Elumen Repair Effect creëert onberispelijke briljantie en glans. Net als bij een onzuivere diamant, verstrooien de poreuze gedeeltes van het haar het licht. Hierdoor ziet het haar er gestrest en dof uit. Elumen vult de poreuze gedeeltes binnenin het haar op en verbetert de haarstructuur. Hierdoor wordt het licht perfect gereflecteerd.